dear followers :)

Feb 11, 2012

thanks a lot :))

assalamualaikum dan salam satu hati :)

ok2, nak tanya, sapa tau tarikh sebenar result spm akan kluar??.. actually aku dah mcm cacing kepanasan ni.. sbb td pak cik aku dtg umah, dia kata result kluar akhir bulan 2 ni.. biar betol???..

so, kenyataan tu dah buat aku gelisah dan tak senang duduk ~~

mlm tadi,after maghrib, aku ngan parents g the store klang.. nak tebus bonus point and mkn rojak Ghani.. waktu dlm kete, aku ckp ngan mak ayh aku, aku tak confident sgt ngan result spm aku ni.. aku mmg takut.. aku asyik terfikir, kalau la result aku hampeh, apa aku mau buat??.. adoyai.. sakit kepala aku dibuatnya.. dan akhirnya, apa yang mama abah aku ckp kat aku sgt2 melegakan rasa gundah gelana ni..

abah ckp, "kalau da result tu tak elok nak wat macam mana kan ?.. kita accept je syg. itu semua da tertulis dah.. yang penting, anak abah ni dah usaha kan?.. " oopppss, aku terharu :S
persoalannya, betol ke aku da betol2 berusaha??... mcm mana kalau aku perasan je aku da berusaha tp hakikatnya, usaha aku taklah hebat mana..

ok lah.. apa-apapun, jom la kita sama2 mendoakan yang terbaik untuk result kte smua.. amin..biar batch kita jadi batch contoh untuk adik2 :) insyaAllah ..

4 comments:

AQILA SYAHIENA DAUGHTER OF MOHD NOOR said...

aku pernah dengar jugak, tapi rasanya macam bukan.. majoriti cakap 22 Mac.. takpe jangan risau lagi, insya Allah kau dah usaha yang terbaik dan apa yang kita bakal dapat tu memang setanding dengan usaha kita.. :)

umi aisha karim said...

thanx qila :)

syeranis nazri said...

aku pun xtau kenape bila baca part 'btolke aku dh berusaha??' aku gelak gilerr, maybe sbb aku pun rase aku ni dh berusaha ka?? adoyai..tawakalillah..=)

umi aisha karim said...

syeranis.. aku smpai jadi dilema fikir bnda tu.. hhhaaaa :)