dear followers :)

Feb 10, 2012

saja saja gila gila..

assalamualaikum :)

ok, untuk entry kali ni aku saja nak syok syok sendiri cerita pasal .... pasal pengalaman aku sebagai timbalan presiden BWP sesi 2010-2011.. kalau nak cerita semua, mmg impossible sbb mana la nak ingat smua bnda yang trjadi sejurus aku dilantik sbg bwp..

so, let's begin..

mula2 form 4 dulu, aku ingat taknak la jadi bwp ke, ldp ke,.. badar?.. haha.. alamat runtuhla surau tu kalau aku jadi badar, subuh pon terkejar2.. *menyesal, kah3* tup2, aku ni menggedik pergi ambik borang tu.. iye ke??.. aku pon tak ingat bila masa aku gi amik borang tu sbenarnya.. lantak la.. next..

ok, lepas hntar borang tu,. semua kembali tenang.. so, naik la nama untuk temu duga.. ni yang problem ni.. aku kena temu duga dgn Cikgu Aina.. 'alamak !! ' *inilah word yg terpancul dr mulut aku bila tau dia yang akan temu duga aku* hahaha,. cuak2.. buat la persediaan sikit2 , takut sebab kene temu duga dengan cikgu bahasa.. *_*

alhamdulillah, temu duga ok.. tup2, kluar nama utk pilihan raya.. ada brapa org aku tak ingat.. so, kene buat manifesto and kertas undi.. tapi, nak dijadikan cerita.. aku demam sepanjang minggu tu.. dan a day before manifesto tu aku ngan bberapa org calon bwp kene g kursus kat MRSM Merbok tak silap.. so, kitorang tak payah buat manifesto *sronok habis !!.. dgn kertas undi tu pon ciput je aku gantung, maklumlah demam kan.. haha..

pilihan raya tu dijalankan waktu aku takde kat mktb.. and tau kputusan pon dr adik, Fatin Fasihah.. alhamdulillah, seramai 14 orang dah dipilih iaitu hanafi, aku, nazif, putra, ili, atiqa, syifa, balqis, nafis, adlina, iqmal, alif, nadzmi, n farhan. so, aku balik2 mktb je da jadi bwp..

ktorang pon memulakan tugas, mula2 tetapkan jawatan.. after that, buat perancangan aktiviti, macam2 cadangan yang dikemukan, *baru2 lagi kan, smua excited.. haha..

so, now.. aku nak ceritakan pengalaman aku buat perkara2 yang aku takkan pernah terfikir nak buat sebelum jadi bwp ni..

1- yang paling mencabar, of course kena handle form 3.. haha :P seriously mencabar. mula2 aku ingat taknak pegang batch ni, tapi bila fikir2 balik, sape lagi nak jaga dorang ni.. so, aku terima cabaran tu.. *huh, mmg tak trfikir nak mencabar kanak2 form 3 ni.. marah dorang kat tengah2 rollcall,.huh, perkara biasa :)

2- prkara yg paling tak masuk akal ialah waktu sambutan hari guru 2011.. aku bersajak .. ????... bila fikir2 balik, nasib baik takde orang rakam bwp bersajak kat dpn tu..malu sungguh !!.. aku ingat lagi aqila syahiena ajar aku bersajak.. bg semangat kat aku.. haha.. thanx yaa.. huh, memang aku tak pernah terfikir aku akan bersajak.. kat atas pentas pulak tu.. tapi, alhamdulillah, aku dengar banyak pujian dari guru2 dgn persembahan bwp .. aku bukan apa, aku risau aku dah rosakkan sajak tu.. hahahaha ~~

3- ni pon aku rasa aku takkan buat, dan takkan berani buat, kalau aku tak jadi bwp.. jadi mc dalam majlis formal.. assembly.. jadi wakil spr umumkan keputusan pilihan raya bwp 2011-2012.. putra ckap aku pecah rekod maktab sebab first time perempuan yang umumkan.. aku ganti hanafi waktu tu sbb dia g wakil mktab.. memang gilaaa punya putra...haha~~




4- and last skali .. peluang untuk g wakil maktab.. kursus.. dapat lawat mrsm2 lain.. sronok...




itu je la yang aku nak kongsi.. jap ! aku nak bagitau satu perkara yang aku tak buat waktu aku jadi bwp, but, lepas letak je jwtn tu, terus giat melakukannya.. hahaha..nak tau apa..
ala raihan, syeranis, qila, haziqah ibrahim.. takkan tak biasa.. apa lagi,, masuk bawah pagar la.. hahahhaa.. itu memang aku takkan lupa.. pening kepala bwp baru ngan bmi.. kesian kesian :) ampun yaa adik2.. alaa, tak dpt carik gambar pagar tu *spoil btol..

ok la.. da panjang ni aku merepek.. tata.. assalamualaikum :)




6 comments:

raihan said...

ahahaha. rindu gila lari bawah pagar dengan rambur terbang mengerbang :) sumpah tak boleh lupa yang itu... :D

umi aisha karim said...

hahaha.. aku pon takkan lupa raihan.. semua pasal misi menyelamatkan raven yang dikatakan hilang, tp hakikatnya tidur kat mana ntah.. ahaha :) apa la..

syeranis nazri said...

ohhh..bhahahahak..aku ingat time korang cari syeraqila tuh..gagah nak freehair buat record g surau..tertunduk2 mcm sengal je..padahal dia syok je kat mana ntah...=) rindu giler..-..-

umi aisha karim said...

haha.. syeranis, sengal2 pon ktorg da buat rekod bru !!.. kan raihan..

AQILA SYAHIENA DAUGHTER OF MOHD NOOR said...

pagar?? omg aku rindu pagar tu.. hahahaha. tercarik benang tudung aku dibuatnya!

umi aisha karim said...

kau mmang antara manusia yang gemar menggunakan pagar itu.. hahaha :)