dear followers :)

Jun 30, 2012

life in UPM :))

assalamualaikum semua !..

wah, lama sgt dah tak update blog ni.. dah berhabuk habuk dahh :)) huh, ~~ tak berkesempatan ohh, tempat baru, suasana baru.. hmm, baru-baru ni aku baru habis first test.. no komen pasal test ni, ada result yang ok :)). dan ada jugak result yang agak menghampakan :'( tapi apapun, aku tetap bersemangat nak study , insyaAllah.. lecturer best, kkwan pon best2 .. alhamdulillah, takde masalah nak adapt environment baru kat sini..

nak kongsi pasal life kat upm ni pon bukan ada apa2 yang menarik.. setiap hari aku berjalan mcm biasa,. pergi kuliah, makan, solat, balik, malam study and then tido .. (O.o) and then exam. hahaha. tapi seriously hidup kat sini sangat2 berbeza ngan kat maktab dulu ahhh. confirm lah kan.. kalau kat maktab dulu ada orang nak suh kita g surau, solat jemaah, kat sini jangan haraplah ada orang nak suruh.. kat maktab kene denda klau ponteng kelas, ponteng prep, kat sini kau tak dtg, kau punya pasal. kedatangan tak cukup, takyah amik exam.. senang !.. hahaa.. senang cerita, smua ikut kehendak sendiri, ikut kewarasan akal masing2.. dan alhamdulillah, setakat ni aku masih waras untuk tak ponteng kelas, lambat g kelas dan sebagainyaa..

haaaa, melihatkan saiz badan aku yang semakin montel, aku ambil keputusan untuk g kuliah kayuh basikal :) mula2 aku fikir, tak lama la aku naik basikal ni, (hangat2 tahi ayam) tapi bila dah start naik bsikal, aku rasa better naik basikal kot dr sesak2 naik bas.. leceh gilaa.. so, setiap hari aku akan kayuh basikal ke kuliah.. kalau naik bas, kene kluar setengah jam sebelum kelas, tapi untuk aku yang kayuh basikal ni, 10 minit sblum kelas baru bertolak dari kolej.. so, aku sempat breakfast dulu.. (O.o) sebab breakfast sgt penting untuk aku !!.. hmm :)

disebabkan aku asasi sains pertanian UPM, so, aku belajar pasal pertanian.. dan aku sedar untuk menjadi petani bukanlah kerja yang mudah.. terlalu banyak perkara yang perlu dipelajari. terlalu banyak teknik , tenaga dan yang paling penting kesabaran dalam bertani.. dan syukur aku diberi peluang untuk belajar semua benda ni.. merasa macamana rasa berpanas terik, untuk bersihkan ladang dan sebagainya.. seronok sebenarnya bertani ni.. serius !!.. tak main2 :))

pasal roommate. aku dapat roomate yang sumpah best !. alhamdulillah.. semua ok, zihah layang, nisa, epy polaris, dila , and jihah .. and roomate tambahan, sab :)) hahaha.. memang best ah.. ktorang senang rapat, rasa duk dalam bilik tu macam dah kenal bertahun2 padahal baru berapa bulan.. tengok cerita hantu ssme.. jerit ssme , smpai nangis pon ada.. haha.. study ssme .. bagus ahh, mmg bersyukur sangat dapat roommate ngan korang.. hope kite akan sntiasa ceria kan kan :P

alhamdulillah, aku masih tak lost contact dengan cikgu2 kesayanganku , cikgu Halijah, cikgu Eriza,ustazah Suriyani.. thanks for all the time u spent for me :) terima kasih juga sbb selalu mendoakn kejayaan saya dan kkwn.. sayang cikgu2 semua ..

and also thanks to my friends , Sab, Nisa, Lina, Dila, Zati, Nazrin, Fawwas, dan yang lain2 sbb selalu support aku klau rasa pening nak study, tension dan sbginya lah.. hope we will be friends till Jannah, insyaAllah.. kita kan BFF :D

so, aku bebel panjang2 pon tak guna, jom tengok2 gambar :))

ni lah classmate aku :) K2 terbaik !!..

amali pertanian di hutan simpan ayer hitam, puchong :)

pengalaman cantas dahan pokok :))

john dan nazrin :))

birthday lina sabah bah :))

classmate lelaki .

sab sab :P

kami BFF :D


lab chemist dengan nisa :D







so, itu je lah cerita yang boleh aku kongsikan setakat ni !!.. hope lepas ni ada lagi masa untuk update blog ni . thanks for reading :)

3 comments:

Anonymous said...

I dont know what to say. This blog is fantastic. Thats not really a really huge statement, but its all I could come up with after reading this. You know so much about this subject. So much so that you made me want to learn more about it. Your blog is my stepping stone, my friend. Thanks for the heads up on this subject.
HTTP://www.CoolMobilePhone.net

cudly baby said...

tahniah dik..!:))
btw,akq de tag adk dalam satu segmen..
try arr follow and usha yee..
http://www.myideakini.com/
thx u !:)

Adila Ayub said...

woot woot... wow terharu nye umi...otototo... BFF ok! :)