dear followers :)

Feb 10, 2010

pengalaman baru!!!...

huh, semalam aku dan azmalia jalan-jalan kat IOI Puchong..cari baju baru la..asyik2

pakai baju lama je..boring la pulak...aku ngn lia pun pegi la jjln kat Jusco..jumpe

satu baju warna coklat yang sgt mnrik perhatian aku..cantik la jugak..then ,tgk

harga pulak..yela, aku ni bukannye anak orang kaya nak beli baju mahal-

mahal..harganya ok la,berpatutan la jugak..aku pun telefon mak aku mintak kebenaran

nak beli baju tu..mak aku cakap, kalau murah, belilah... aku pun pergi la ke kaunter

bayaran untuk bayar baju tu..masyaAllah, rase mcm nak pengsan tengok orang beratur

panjang..aku pun beratur dan bayar..pastu, lia ajak gi Popular.. dia nak cari buku

Physic, Math Mod ngan Add Math..ttbe, terjumpe tmpt main boling..main la boling

dulu..haha..aku ni dah la xpernah main boling seumur hidop aku..buat malu je..mula2

tu,asyik masuk longkang je..naik tensyen gak aku tapi rileksla..first time main..lia

pun lebih kurang je..hahaha...practise make perfect..akhir2 game baru la betul

skit..dapat la skli strike..terkejut gak aku leh dapat strike..hahahaha..nasib je

tu..hm, lepas tu baru gi popular..dlm pjlnn tu ada la jumpa 3 orang budak sekolah,

perempuan, sorang free hair dgn pakaian sekolah lagi dh jjln kat mall..isy, ape la

nk jd..cantik dah cantik..tp perangai buruk..dengan gelak terkekek-kekek kat tempat

awam..YA ALLAH,JAUHILAH AKU DAN KAWAN-KAWAN YANG AKU SAYANGI DARIPADA JADI

ORANG YANG MCM TU..then, smpai kat Popular..cari2 buku..cari hadiah sket sbb ada

orang minx beli hadiah..isy..haha..pastu g solat asar..makan2..balik..apa pun, ini

adalah salah satu kenangan yg sukar untuk aku lupakan..ni la first time aku

dibenarkan kluar jjln ngn kawan tnpa mak ayah aku..alhamdulillah semuanya

selamat,.aku belajar sesuatu yang baru..aku jumpa bermacam-macam jenis orang di

dalam dunia ni..contohnya, 3 orang budak perempuan tu..aku tertanya-tanya di manakah

salah sebenarnya??..sama ada didikan ibu bapa??..pengaruh rakan??..kemajuan

teknologi??..semuanya terpulang kepada individu itu sendiri, "TEPUK DADA TANYA

IMAN"..


-inikah contoh pelajar yang baik????-

4 comments:

ina anuar said...

smart la umi pglmn ko..
hehe..
bez gler korg..
emm..
tp kn ko ngn lia je ke??
yg lg sorg tu?
hehe..

umi aisha abdul karim said...

pengalaman menjadi guru
yang paling bermakna
buat kehidupan seseorang..
yg lagi sorang tu xjadi ikut..
so, ktorg dua je la..

raihan said...

aku xtau nk bagi respon ape!!
yg aku tau skrg ni aku gelak ternahak2 smpai x cukup nafas!!
wei,show off la ckit baju yg ko beli tuh!!
lia kate lawa..
bhahaha..

umi aisha abdul karim said...

raihan..
npe ko gelak??..
sbb baju tu ke??..
biasa je..
nnti insyaAllah aku letak..