dear followers :)

Dec 20, 2011

KERAJAAN P015 !!..

okay smua.. bersedia dgn post yg strusnya :)

harini, aku nak cerita pasal q-mate aku.. f5.. disebabkan aku jadi bwp,so , aku kena la duduk sebilik ngn ldp bwp.. masa pilih q-mate dlu, ak tak rancang nak dok ngan sapa.. so, akhirnya, aku q-mate ngan syifa, asiah n athira latip. syok gak q-mate ngn dorang ni.. cuma mungkin dorang ni xsegila q-mate aku tyme form 4.. biasa la, budak kelas depan.. mmg la sntiasa berpandangan lajak ke hadapan.. mana ada bnyk sgt masa nak lagha2 ni.. hhe;)

so, jom kte sembang2 skit pasal q-mate aku..

first of all, cter pasal syifa larh.. syifa ni baik jugak la orangnya. dlm q-mate tu, aku ngan syifa je la makhluk yang suka buat bising.. kalau nak harapkan asiah ngn tira .. adoi.. boleh bisu dibuatnya ..syifa ni ada admire someone ni .. and ada gosip.. siapa orang tu ?. rahsia kerajaan P015 sahaja..syifa ni rajin orgnya..pandai
.. dalam bilik tu, kat tepi katil dy je yang ada nota.. nota chemist.. so syifa, thnx sbb buat nota tu.. at least, bila aku bangun pagi, chemist dkat dgn aku.. kan "no days without chemistry".. kan kan ?. tapi, tu la persoalannya.. chemist dkat dgn aku,. tapi bila soalan chemist tu dkt dgn aku.. adoi.. tergagap gagap jugak nak jawab.. amacam??..
so syifa, thanx sbb sabar jadi q-mate aku.. kau tahu la kan.. aku ni liat skit nak bangun pagi.. oppss, bukan pagi je kot.. bila dah tido, confirm susah bangun.. huh. really sory.. jom usha gmbar skit :)





okay next, cter pasal asiah la. asiah ni unik skit :) aku rasa first2 dlu, mmg sgt susah nak fhm minah sorng ni.. tp makin lama aku makin xfhm.. and alhmdulillah, at last, smuanya ok.. aku fhm la jugak :) asiah ni ldp yang garang sebnrnya tapi kesian, banyak org tak suka dia. kadang2 kesian jugak kat dy, balik bilik bebel2 pasal student. geram katanya. haha. basic la tu :) so apapun, asiah ni pandai. dy sama kelas ngn syifa , klas A. tapi satu benda je aku memang tak puas hati dgn asiah ni !.. dy kalau belajar, baring2 pon boleh masuk.. kalau aku, baring2 pon masuk, tapi masuk mimpi je la !!.. haha. bayangkan, aku belajar bio daripada duduk, sampai berdiri, tertonggeng2 smua. dy boleh baring dgn lepaknya ,,. aku da mcm sakit jiwa tgok dy study .. adoi !!.. tp bagus la kan.. tu aku cakap asiah ni hebat .. hurm, tapi dy ada gosip .. wOw!. dan dlm masa yang sama jugak, dy ada admire sorng mamat ni.. ha, tu tak ley kongsi la.. rahsia q-mate + haziqah ibrahim sahaja :) kan kan?
ok, jom figure out gambar asiah .. persoalannya, mana aku nak cari gambar asiah ni...oi kusut.. gambar asiah xde !!.. haha. xpe xpe..

ok next.. athirah latep.ha, apa aku nak story pasal tira ea? ha, yang paling confirm, dy ni peminat setia korea. huh, korea korea korea korea dan korea. memang peminat tahap gaban . so, suara dy hanya akan kedengaran apabila :

1- dy nyanyi lagu korea.
2- tgok video clip korea ngan masyitah, anis, izati, asiah, or syifa..
*konklusinya, q-mate aku ni gila korea kecuali ak*
3- dy menjerit sebab nampak lipas melancong di dalam bilik kami !.
4- apabila bersembang *gosip sebenarnya*

ha, itu je la kot masa2 yang suaranya akan kedengaran.. jarang :) about mr.A ?. ha, no komen. tu pon rahsia kerajaan P015. and once again, +haziqah ibrahim sbb dy selalu lepak bilik aku.. :) so, itu je la yang aku nak kongsi skit2..

last but not least, nak kongsi skit kemalangan yang berlaku waktu spm haritu !.. kemalangan apabila monyet, kera, serta kerabat2nya buat parti liar dalam bilik aku.. itu la dewan makan dorang, bilik air dorang.. adoi !. sabar je la.. mmg terrible gler bilik waktu tu.. and kami menghabiskan masa selama lebih kurang 3 jam untuk mengemas, menyapu, mencurah air, serta mengeringkan lantai.. serabut betol. nasib baik la monyet tu tak lalu dpn mata ak, kalau tak, aku da gusti monyet2 tu.. dah la mmg tension spm en, ditmbh2 pulak . so, for the next penghuni P015, sory la sbb karpet bilik tu dah dibuang kerana tahap kebersihannya untuk menunaikan solat serta aktiviti harian yang lain telah sangat2 diragui !!. hha:) so, no karpet anymore. tunggu la kalo ada karpet baru sampai.

ok, ni la gambar q-mate aku !.



yang kiri sekali tu syifa, bawah dia asiah... yang bawah aku tu , athira :) hepy q-mate..

sekian terima kasih sbb dgr cerita kerajaan P015 !!..

6 comments:

syifa sabri said...

rindunya kerajaan P015..thanx umi.. aku rindu kau..:)

syifa sabri said...

rindunya kerajaaan po15.. thanx umi.. aku rindu kau..:)

cudly baby said...

ceria !

umi aisha karim said...

thanx cudly baby :)

erm syifa. rindu kau jugak .. bosan la da xde kat mktb :(

Anonymous said...

citer plak pasal kerajaan jiran haha..p016

Anonymous said...

citer pasal kerajaan jiran plak haha..p016